Totalul afișărilor de pagină

Let's talk recruiting!

luni, 4 aprilie 2011

Esti un jucator de calibru? Tinteste un angajator care sa te merite!


Numarul angajatorilor in cautare de jucatori de clasa A este din nou in crestere dupa o criza globala care a fortat multe companii sa renunte chiar si la persoane cheie din organizatie.

Angajatorii de azi solicita competente de top si sunt bine pozitionati in piata astfel incat pot atrage candidati de top, avand in vedere numarul jucatorilor de clasa A fara job sau cu job-uri de care nu sunt multumiti.
La mare cautare sunt candidatii cu abilitati tehnice deosebite, baza educationala solida, istoric profesional de invidiat  si caracteristici de personalitate de admirat.

Tu esti toate acestea… si mai mult de atat. Te vei lasa luat de val si vei spune DA primei oportunitati de job care iti va iesi in cale?
Nu te clasifici ca facand parte din categoria jucatorilor de clasa A care sunt indreptatiti sa lucreze pentru un angajator de clasa A?
Nu cumva ar trebui sa cauti o companie care are ceea ce i-ar trebui unui jucator de clasa A ca tine pentru a te alatura ei?

Recomandarea noastra e simpla: Intreaba-te ce cauti cu adevarat. Cat valorezi? Ce companie ti-ar satisface ambitiile profesionale?
Expertii nostri in cariera iti impartasesc cateva inside-uri despre ceea ce ar trebui sa cauti intr-un viitor angajator, indiferent de marime sau capital.


Meriti o companie cu viziune.
Au trecut de mult vremurile in care viziunea companiei se invartea in jurul unor vise irealizabile; accentul cade astazi pe viziuni cu un focus tangibil, viziuni pline de inspiratie, dar realiste, care dau directie companiei si, in cascada, executivilor, angajatilor si potentialilor candidati de calibru. Tinteste o companie care implica atat angajatii cat si comunitatea din care face parte in planurile ei, o companie cu care sa poti relationa, si in care obiectivele individuale sunt corelate cu obiectivele strategice. 


Meriti o companie cu o cultura sanatoasa si pozitiva


Angajatii isi petrec mare parte din timp in interiorul organizatiei. Ai vrea sa iti petreci ziua suferind in urma repercursiunilor unor politici corporatiste nepotrivite stilului tau,  unei scheme ierarhice nerezonabile, alaturi de niste colegi cu care nu reusesti sa interactionezi in niciun fel? Simtul apartenentei la cultura companiei este o cheie motivationala, un factor important luat in calcul de cei mai multi specialist atunci cand  fac un commitment fata de un job specific sau o companie. Tinteste acele companii care au un set lucid de norme si valori sanatoase pe care tu sa le respecti si la care sa aderi. (Nu e usor sa iti dai seama de asta inainte sa te alaturi companiei, nu-i asa? Ar putea fi intelept sa interactionezi cu actualii angajati in timpul procesului de recrutare. Informatiile din interior sunt nepretuite. Nu suntem impotriva culegerii de informatii de pe site-urile de specialitate, forumuri, etc., dar in cazul iin care unele informatii aflate din aceste surse te contrariaza, confrunta-le intotdeauna cu cineva din interior. S-are putea ca lucrurile sa stea cu totul altfel.

Meriti o companie care iti poate asigura 
securitate financiara si securitatea unui loc de muncaDesi banii nu sunt totul, pachetul salarial joaca un rol fundamental atunci cand compari ofertele potentialilor angajatori si, ca un profesionist de calibru, in mod inevitabil cauti un job sigur pe termen mediu si lung, o chestiune de prima necesitate de care multi au fost privati in aceste vremuri pline de turbulente. Cauta pachete de compensatii si beneficii adecvate experientei tale, aceasta insemnand un salariu competitiv plus beneficii care ar putea  sa includa bonusuri de performanta, asigurare medicala pentru tine ( sau chiar pentru familia ta), plan de pensie, sustinere financiara in educatie (cursuri specializate, certificari). Gandeste-te de doua ori atunci cand e vorba de companii care au demonstrat ca au o volatilitate crescuta a personalului si uita-te cu interes catre cele care ofera un grad mare de stabilitate in cariera si sustinere fata de angajati ( iarasi, informatiile din interior fac minuni).

Meriti o companie care evalueaza periodic performantaAi putea sa fii interesat de o companie care nu pretuieste evaluarile periodice ale performantei? Cel mai probabil nu, mai ales ca aceste evaluari vor fi de cele mai multe ori principalele ocazii in care poti sa evaluezi cum te pozitionezi vis-à-vis de responsabilitatile tale zilnice, sa discuti si s a stabilesti obiective noi in ceea ce ai de facut si sa primesti asistenta de care ai nevoie in a le atinge. Evaluarile regulate iti ofera deasemeni oportinutatea de a verbaliza orice probleme sau temeri cu care te confrunti si de a sugera ce alte task-uri suplimentare ti-ar placea sa iti asumi. Acestea fiind spuse, fa-ti o obisnuinta din a cauta angajatori care asculta si nu evita sa ofere feedback constructiv in mod regulat, intarindu-l ulterior cu masurile necesare pentru a-ti oferi suport.
Meriti o companie care ofera posibilitatea dezvoltarii profesionaleCompania pe care o iei in calcul pentru rolul de viitor angajator ofera periodic training-uri interne? Investeste in programe de training externe pentru actualii angajati? Organizeaza programe interne de job rotation? Este vital sa obtii raspunsuri la aceste intrebari, avand in vedere ca multe companii au spus stop programelor de dezvoltare a carierei angajatilor pe fondul restructurarilor si a implementarii programelor de reduceri de costuri. Meriti un angajator care doreste sa investeasca in tine si care sa iti ofere suport pentru a te dezvolta atat din punct de vedere personal cat si professional.

Meriti o companie care nu evita sa recunoasca meritele angajatilorRealizezi de obicei mai mult decat iti propui? Esti un innovator? Reusesti in mod constant sa depasesti asteptarile companiei si sa maximizezi rezultatele investitiilor ei in tine? “Supra solicitat si subapreciat” nu este atunci o propunere valida si sustenabila pe termen lung pentru tine. Tinteste mai degraba o companie cu o cultura meritocratica si scheme clare de recompensare si recunoastere, caci un angajator care recunoaste si confirma un lucru bine facut este in mod sigur unul de pastrat aproape.
Meriti o companie care poate fi flexibila la nevoieStrategiile de work/life balance sunt tot mai mediatizate in ultima vreme la limita dintre lumea angajatorilor si cea a angajatilor. Un procent tot mai mare al profesionistilor cu care ne intalnim considera ca echilibrul intre viata personala si seviciu este foarte important atat pentru bunastarea lor personala cat si profesionala. “Suprasolicitat si Superstresat” este probabil inca una din ecuatiile care nu iti sunt favorite. Tinteste o companie care demoonstreaza o grija reala pentru bunastarea echipelor ei si intentia de a fi flexibila unde si cand e nevoie, o companie care este constienta de importanta echilibrului intre profesional si personal si de efectele acestui echilibru asupra moralului si productivitatii angajatilor. Strategiile de work/life balance pot insemna o multime de lucruri, incluzand program de lucru flexibil, posibilitatea ca ocazional sa se lucreze remote, program de lucru limitat clar la cele 8 ore/zi, facilitati pentru ingrijirea copiilor mici pentru mamele care lucreaza, cantina proprie sau catering si poate chiar o sala de sport la sediu sau abonamente la Sali de sport/Spa.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu