Totalul afișărilor de pagină

Let's talk recruiting!

miercuri, 24 august 2011

Bursa locurilor de munca

Eu, impreuna cu Diana (Researcher-ul nostru in internship) si Florin am participat la Bursa Locurilor de Munca. Evenimentul, organizat la Hotel Rin Central, a continuat seria actiunilor din cadrul proiectului Antreprenoriat si ocupare inovativa cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.

Pregatiti de actiune, ne-am dus echipati asa cum se cuvine: bannere de tip roll-up, muuuuulte pliante cu job-urile noastre, carti de vizita, aparat de pozat (trebuia sa imortalizam momentul, nu?:) ) si diferite  tipuri de bomboane pentru candidatii participanti la targ.

Care au fost impresiile noastre? Multe si variate. Personal, nu imi imaginam ca participantii vor fi atat de reticenti sa discute cu noi. Aveau nevoie de multe incurajari din partea noastra pana sa inceapa o conversatie, sa ne spuna in ce domeniu au lucrat si in ce directie vor sa se indrepte. O atitudine prietenoasa si o doza buna de empatie au rezolvat acest “obstacol emotional”, insa eu cred ca varsta a reprezentat un factor decisiv. Grupul tinta al Bursei a fost un grup de 100 persoane, varsta medie 45-55 de ani, persoane care se aflau in somaj si terminau anumite cursuri de recalificare profesionala. Candidatii mai tineri sunt, de obicei, mult mai indrazneti in a initia discutii si pun multe intrebari.

Timiditatea in fata bomboanelor oferite a fost un alt aspect care m-a surprins. Noi am oferit oricui venea la standul nostru pentru o informatie sau un sfat bomboane. Nu mica mi-a fost surprinderea cand am vazut ca majoritatea chiar se fereau sa ia sau ne multumeau politicos zambind timid.

Consider ca participarea noastra la acest Targ a fost benefica, am putut interactiona cu diferite persoane, am cunoscut candidati seriosi si preocupati in mod real de slujba lor, si ma bucur ca echipa noastra i-a putut ajuta cu sfaturi, sugestii, propuneri si consiliere in cariera. Cred ca si dansii au fost multumiti de efortul nostru de a-i ajuta, dovada fiind zambetul lor atunci cand plecau (si era un zambet real, nu unul de complezenta!) avand satisfactia ca noi chiar ii ascultasem, ii tratasem pe fiecare in mod individual si ii incurajasem (au existat complexe legate de varsta sau de domeniul profesional).

Echipa BCL saluta initiativa organizarii acestui tip de Targ de locuri de munca si recomanda ca astfel de proiecte sa fie tot mai prezente pe piata actuala a muncii, deoarece nevoia exista, iar beneficiile sunt pe masura.


Cu drag si data viitoare,
Monica

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu