Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 20 februarie 2013

Jobul anului 2012 pentru care s-au bătut mii de români.

Sursa: Gandul.info

In completarea celor spuse zilele trecute, iata cateva date oficiale despre acest subiect, venite de la unul din site-urile mari de recrutare autohtone:

Mii de români s-au bătut să ocupe un loc de muncă. Lupte grele s-au dat pentru posturile de director, dar şi pentru funcţii mai modeste.
Jobul anului 2012, potrivit BestJobs, a fost agent de distribuţie marfă. Un număr de 6.600 de români au aplicat anul trecut pentru un anunţ cu acest loc de muncă, scrie gandul.info. Candidatul ideal trebuia să aibă studii medii, carnet de conducere categoria B cu cel puţin trei ani de experienţă sau 300.000 de km parcurşi, cunoştinţe în domeniul auto, abilităţi de organizare şi flexibilitate.
http://mediaserver.adevarul.es/media/adevarul-es/images/2011/03/14/75217-0-targ_studii_studenti.jpg



Salariul oferit pentru acest job a fost confidenţial, însă în anunţul postat pe Bestjobs se specifica faptul că “angajatorul oferea un pachet de salarizare motivant, un mediu de lucru dinamic cu posibilităţi de dezvoltare şi tichete de masă”.
Un alt loc de muncă pentru care au aplicat mulţi români a fost cel de operator pariuri sportive la o cunoscută agenţie de profil. Potrivit eJobs, anunţul lansat de compania în cauză pentru 10 posturi de operator de pariuri a strâns 11.918 de aplicaţii. “Acestea au fost joburi entry level, pentru care au putut aplica atât studenţi, cât şi persoane cu experienţă de minim 6 luni, fapt ce explică numărul mare. Practic, au putut aplica persoane care au lucrat în vânzări sau servicii clienţi, indiferent de industrie”, a declarat pentru gândul reprezentanţii eJobs.
Pentru nivelul de top, în 2012 bătălia s-a dat pentru un post de director comercial în industria bunurilor de consum (FMCG) al cărui salariu era cuprins între 3.500 şi 4.000 de euro, la care se adăuga un bonus în funcţie de realizări acordat după şase luni de la angajare. “Pentru acest post au aplicat 1.200 de candidaţi, din care 20% au avut CV-uri false cu expertizele şi competenţele cerute de post”, a declarat pentru gândul.info Petre Nicolae, directorul CBC România, companie de training şi recrutare.
Acesta explică numărul mare de candidaţi pentru postul de director comercial prin faptul că aplicanţii proveneau din companii care şi-au restrâns activitatea pe fondul lipsei unor strategii concrete de dezvoltare, din companii care au intrat în insolvenţă sau pur şi simplu erau manageri “desegmentaţi” profesional, care au lucrat într-un singur loc mai mult de cinci ani şi care nu aveau competenţe complete.
Foarte mulţi candidaţi de top au provenit anul trecut şi din zona de resurse umane. Petre Nicolae susţine că cele mai multe anunţuri, dar şi candidaţi, au venit pentru firme din  domeniile FMCG, industrie, farmaceutic şi IT, iar salariile vizate erau cuprinse între 1.500 şi 3.500 de euro. “Aplicaţiile erau multe ca urmare a lipsei de eficienţă a HR managerilor referitor la impactul asupra companiilor şi a necesităţii de dezvoltare superioară a companiilor”, a precizat Petre Nicolae, pentru gandul.info.
Un anunţ extrem de important anul trecut în piaţa de recrutare de personal a fost cel pentru postul de director general la Compania Naţională “Tarom SA”, dar şi al membrilor din Consiliul de Adminsitraţie. 5.000 de CV-uri au fost primite, din ţară şi din Asia, Singapore, India, SUA.
Vânzările au avut cele mai multe oferte, anul trecut: 25.000 de posturi disponibile. Cel mai des întâlnit loc de muncă în 2012 a fost cel de agent vânzări (în diverse domeni), în contextul în care întregul domeniu  a înregistrat o creştere anulă de 25%.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu